Zorg Talks: eerste en tweede lijn in debat over COPD-zorg na corona

In deze talkshow met boeiende gesprekken en een reportage over eHealth krijgt u inzichten en toekomstperspectieven over de chronische zorg tijdens én na de coronacrisis.

Want wat vinden patiënten belangrijk en waar zitten de grootste pijnpunten die u misschien nog niet kent? Kortom, welke handvatten geeft waarde gedreven zorg aan chronische patiënten? Zorgprofessionals uit de eerste en de tweede lijn gaan hierover in debat.

Gasten

  • Drs. Jasmijn van Campen, longarts Haaglanden Medisch Centrum, Den Haag
  • Drs. Mascha Bevers, kaderhuisarts astma/COPD, Amsterdam
  • Drs. Tamara de Weijer, huisarts en leefstijlspecialist
  • Prof. dr. Kees Ahaus, hoogleraar Health Policy & Management Erasmus Universiteit, Rotterdam

Peter Heerschop, cabaretier, journalist en gymleraar sluit af met een actuele column over onderwerpen uit de talkshow.

Wanneer?

De live talkshow was op woensdag 18 november 2020, op wereld COPD-dag. Op deze pagina kunt u de belangrijkste fragmenten of de hele uitzending van Zorg Talks terugkijken.

Voor wie?

Artsen, overige zorgverleners, patiëntenorganisaties en zorgbestuurders.

Bekijk de belangrijkste fragmenten:

Fragment: Enquête onder COPD-patiënten

Wat zeggen de resultaten van een grootschalige enquête onder COPD-patiënten, die geen corona hebben gehad? De experts aan tafel gaan in discussie over wat deze opvallende resultaten betekenen voor de dagelijkse praktijk.

Fragment: Digitale zorg

De wereld wordt steeds digitaler, zo ook de zorg. Deze digitalisering is sinds de coronacrisis een versnelling hoger gegaan. Dit biedt kansen voor de chronische patiënt vinden de tafelgasten, maar zij zien nog obstakels.

Fragment: Leefstijl

Tamara de Weijer, huisarts en auteur van o.a. het Leefstijlboek, gaat niet alleen dieper in op het belang van leefstijl en voeding, maar geeft handvatten aan artsen om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Fragment: Netwerkgeneeskunde

Er zijn tal van succesvolle transmurale samenwerkingen in Nederland gericht op de COPD-zorg, maar waarom is dit nog geen reguliere zorg? Financiering en lef om te investeren speelt een rol. De tafelgasten bespreken hoe we op zoek moeten naar andere manieren van organisatie.

Bekijk de hele uitzending van Zorg Talks:

COPD

Ook interessant voor u