Nieuws

september

ERS OPEN AIR 2020

Tijdens dit kleinschalige (buiten)symposium wordt u door diverse experts bijgepraat over de highlights van het European Respiratory Society (ERS) International Congress 2020.

Longjournaal Juli 2020

In dit Longjournaal aandacht voor: het online programma ‘COVID-19: De (lucht)weg terug!, de handreiking ‘Behandeling en begeleiding van post-COVID-19-patiënten’, een instructievideo voor ex-COVID-19-patiënten die niet onder controle van een arts staan, internationaal onderzoek naar de optimale eerstelijnsbehandeling van patiënten met astma, en drie door het Longfonds uitgereikte onderzoeksprijzen.

Fellow Meeting 2020 Zwolle

Voordrachten kinderartsen-fellows, Roosmarijn van der Stap (LUMC), Marieke de Groot (AMC-VUmc), Irma Pernot (Isala Zwolle), Tessa de Baat (Amsterdam UMC), Sam Janneke van Sambeeck (MMC), Linsey de Boer(LUMC), Rosa Geurtzen (Radboud Nijmegen), Joanne Wieringa (Radboud Nijmegen). Publieksprijs presentaties via ZOOM! De winnaars zijn bekend!

Longjournaal Juni 2020

In dit Longjournaal aandacht voor: het door het Longfonds opgerichte online coronalongplein, de leidraad ‘Nazorg voor patiënten met COVID-19’, Nederlands onderzoek naar de klinische toepasbaarheid van spirometrie, en de associatie tussen astma en COPD en reumatoïde artritis.