DBC's en wat je ermee moet

Vindt u Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s) in de longgeneeskunde ook zo ingewikkeld? Deze nascholing biedt u in twee uur tijd een verduidelijking van de DBC-systematiek met praktijkgerichte casuïstiek. Zo bent u na deze training volledig op de hoogte van de specifieke long DBC-systematiek binnen uw eigen ziekenhuis.

Tijdens deze nascholing wordt de DBC-systematiek uitgebreid behandeld. Er wordt dieper ingegaan op wat een DBC precies is en waarom deze gebruikt wordt.

Ook wordt het RSAD-proces uitvoerig besproken. Dit is het proces van registreren (R), samenvatten (S), afleiden (A) en declareren (D). Dit proces wordt gebruikt om de DBC-systematiek te leren kennen en inzicht te krijgen in hoe een DBC het proces doorloopt.

Tenslotte worden tijdens de nascholing ziekenhuis-specifieke casussen besproken. Deze casussen worden vooraf geïnventariseerd. Zo worden actuele problemen met DBC’s binnen het ziekenhuis aangehaald.

Voor wie?
Longartsen
Deze nascholing bieden wij aan longmaatschappen aan.

Duur:
2 uur

Accreditatie
Deze nascholing is geaccrediteerd door het ABAN voor 2 punten.

Leerdoelen
Aan het eind van deze nascholing heeft u inzicht in:
•        Wat een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) is en waarom we deze gebruiken
•        De diverse stappen van het RSAD-proces
•        Hoe een DBC het RSAD-proces doorloopt en de taken en verantwoordelijkheden van de medisch specialist binnen dit proces conform de wet- en regelgeving
•        De verschillende typen parallelliteit en wanneer een paralleltraject geregistreerd mag worden
•        De begrippen zorgtraject, zorgproduct, en zorgactiviteit

Meer informatie?
Bent u geinteresseerd en denkt u dat deze nascholing interessant is voor uw longmaatschap? Laat dan hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Deze nascholing is ontwikkeld door Vossius Consultancy en wordt aangeboden door Chiesi Pharmaceuticals B.V.

PM-2020-9224

DBC's en wat je ermee moet